Devín, výber z hrozna, suché, originálna slovenská odroda (kríženec tramínu a veltlínskeho červeno-bieleho) má komplexnú vôňu s tónmi medu, muškátu, citrónovej trávy a citrusových plodov, typicky korenisté a šťavnaté. To víno je proste famózne, s každým dúškom sa objaví niečo nové. Jeho kvality sa potvrdili aj zlatou medailou na Concours Mondial Bruxelles.
Druhá odroda, Chardonnay, milovníkov vína rozdeľuje, jedni ho milujú iní nemusia. Dôvodom je aj to, že ho polovica sveta dáva do dreva. Na chardonnay milujem jeho ovocný charakter a toto (výber z hrozna, suché), vďaka použitiu metódy batonáž (fr. battonage – primiešanie kemných kvasničných kalov do vína počas vyzrievania) a dozrievaniu v barikovom sude rozšírilo svoju vôňu aj o tóny makadamových orieškov. Vínko sa zaguľatilo a stalo veľmi bohatým. Spoločným znakom oboch vín je to, že nie sú na bežné pitie, ale najmä na hranie sa so všetkými zmyslami a určite je výzvou párenie týchto vín s jedlom.